Ruže i kokice 4: Završnica

Acb2dd3135a53c5507a5b94d97c100c6 gallery single view

Dragi čitatelji, oprostite što kasnim. Ipak nije mala stvar istipkati 20 epizoda Gospodina Savršenog. Malo me sram, ali i ponosna sam na sebe. Nadam se da će mi RTL jednom dodijeliti priznanje za ovaj skromni diplomski rad. A nadam se i da ste još na godišnjem i da ćete imati vremena ovo pročitati. 

Epizoda 13: ‘Ću da ti gatam

Gabrijela i Iva se u kuhinji prisjećaju debakla s bijelom ružom. Iva mazi mačku. Otkud im mačka? Čija je mačka? Nandi i Aleksandra pričaju o drugom poljupcu između Aleks i Gorana. Nandi odobrava tu romansu. Nandi je očigledno starješina, vrhovni vođa i pop ispovjednik u kući i sve cure moraju dobiti njezin blagoslov. S druge strane, ona nije provela ni 5 minuta s Goranom, a već je 13. epizoda. 

Nakon raznih stručnjaka, u kuću stiže Vidovita Džemila i djevojkama poklanja svoju knjigu. Nakon "Muškarca u šaci", sad i "11 ženskih zapovijedi". Nadam se da će sljedeći tjedan dovesti Vlatku Pokos iz Kanade koja će podijeliti s djevojkama svoju knjigu "Život u raju" i pokoji savjet o bundama. 

Aleksandra vjeruje u magiju, Klara ne vjeruje u taj taraot, a Hana ima iskustva s proricanjem, kaže da se tarotom bavila njezina baka. Hana je stručnjakinja za sve, doktorirala je zavođenje muškaraca, bavi se horoskopom, a sad je i poznavateljica tarota. Da ih posjeti kemičar, Hana bi vjerojatno rekla: Ja se vrlo dobro razumijem u kemiju, pretvaram kisik u ugljik dioksid već godinama. Gatara djevojkama uglavnom nije rekla ništa zanimljivo. Hani je rekla da bi mogla pobijediti, a Daisy da će ona i Goran nastaviti odnos davanja i primanja. 

Dolazi novo pismo, opet neki klišej. Na spoj idu Hana, Aleksandra, Gabrijela, Klara, Iva i Nandi. Goran je za djevojke pripremio poligon. 

Goran: Ja volim sport.
Cure: Ne da nam se! Dokad više?

Gorane, previše si očekivao od djevojaka, kao da gledam Policijsku akademiju, samo još manje smiješno. Aleksandra preskače i poligon i Gorana, a ostale cure s guza na guz. Na kraju je pobijedila Iva koja kao da je vježbala za ovo. Za nagradu dobija vrijeme nasamo s Goranom, a utješna nagrada za djevojke je šampanjac i sjedenje na hladnom betonu. 

Iva je pripremila iznenađenje za Gorana, a to je kuhanje. Oni odlaze i ostavljaju cure da pothlade jajnike. Iva, koji zao plan. Ostavljaju pismo za sobom da cure znaju da su ih nogirali. Klara čita pismo: Krajnici, krajnici…(tek sam poslije skužila da je govorila krajnji cilj). Dajte Klari da snima audio knjige. 

Iva i Goran oprani, našminkani i isfenirani dolaze u drugi show, gdje ih čekaju pobjednici nekog kulinarskog showa kojeg sam propustila. Iva izgleda predobro, ali i dalje ima karizmu kućne papuče. Goran i Iva kuhaju u rukavicama. Nimalo seksi. Iva izgleda kao da sve radi u rukavicama. Goran kaže Ivi da zatvori oči i otvori usta. Na prevaru je poljubi, iako je ona već rekla da se ne bi ljubila pred kamerama. Još od Patrick Swayze spoja s lončarijom Iva izgleda kao da joj je neugodno s Goranom. Ona kaže da je to zbog kamera i komšiluka koji gleda. 

Za to vrijeme u kući, Anezi se pokušava bondati s Daisy i nagovara je da pjevaju onu poznatu pjesmu od Nine Badrić. Kladim se da je Anezi to pjevala na svojoj audiciji za Story Super Nova prije 15 godina. Đorđe, Vinko, Škoro, propustili ste veliki talent. Spavaš li mirno, Rafaele Dropuliću Rafo? #throwback

Epizoda 14: Šoping kraljica

Goran je poljubio Ivu, i Aleksandra se pred kamerama pokušava urazumiti i ne poludjeti. Stiže novo pismo u kojem Goran traži svoju kraljicu. (nadam se da Gospodin Savršeni uskoro planira crossover epizodu sa Šoping Kraljicom). Samo su dvije djevojke pozvane na spoj - Hana i Gabrijela, što znači da se moja želja napokon ostvarila i dobili smo zloglasni spoj 2 na 1 koji ima smisla. Gabrijela i Hana se ponašaju kao dvije Lindsay Lohan iz "Zamke za roditelje" prije nego što skuže da su sestre blizanke. 

Gabrijela: Što bude biće, ponašat ću se onakva kakva jesam. (Gabrijela, samo ne to!)

Goran vodi Hanu i Gabrijelu u salon za vjenčanje, gdje one isprobavaju haljine, a on ocjenjuje. Ipak jest Šoping Kraljica! Biraju uvjerljivo najružnije haljine iz dućana, pretpostavljam da već 5 godina stoje na rasprodaji i nitko ih nije htio kupiti za maturalnu zabavu. Iskreno ne kužim ovu temu s kraljicom. Zar je Goran kralj? Tko ga je okrunio? Ja Gorana proglašavam eventualno kraljem dijaspore. Nakon Mate Bulića, naravno. 

Goran, Hana i Gabi su na večeri na otvorenom, opet je svima hladno. Goran ne zna koju bi curu izabrao. Hana je crna, Gabi je plava, Hana je dama, Gabi je mangup. Gorane, baš ih dobro poznaješ, nije ti lako. 

Hana: Na tebi je da odlučiš.
Gabrijela: Ja sam ovdje radi besplatne hrane. 

Hana i Gabi se nisu potukle. Goran je razočaran, kao i svi mi. Odvlači Gabi sa strane i nogira je na svoj način: "Za tebe je ovo nažalost kraj." Gorane, jesi li to vježbao prije? Pa ovo je grozno. Molim te, s drugim curama prekini preko SMS-a. Gabina nezainteresiranost boli preko ekrana. Goran se vraća i stavlja Hani krunu na glavu. Dolazi par i pleše tango ispred njih. Hana i Goran se ljube. Tango ih je napalio. 

Dok su ovi na dejtu, mi gledamo kako Anezi brije noge u kadi. Je li to Anezi usput snima neki seksi spot? Hana se vraća kući, a cure su za nju pripremile vrtićku predstavu i recitiraju uglas: "Mi smo kraljice Goranovog srca, a tko si ti?" Obukle su se u prnje i stavila krune na glave. Daisy izgleda kao hrvačica iz osamdesetih. RTL, zašto ih tjeraš na ovo?

Počinje još jedna ceremonija ruža. Hana sve više i više izgleda kao Britanka koja je tek otkrila solarij. Aleksandra kaže Goranu da nije baš sretna: Ljubiš se sa svima. 

Goran: Nisam htio da ti neku muku navedem. Evo ti ruža. 

Uvjerena sam da je Aleksandra pobjednica ovog showa, a i Anezi se slaže sa mnom. 

Zaboravila sam da Daisy postoji dok je Hana nije počela provocirati. Što se događa? Daisy je bila favorit, a sad je jednostavno pala u zaborav jer ne želi sudjelovati u dramama, a ni Goran je baš ne benda. Daisy, i dalje mislim da si bolja od ovog i ne kažem to samo zato što si mi komentirala članak. (besramno se hvalim, znam).

Goran se napokon obraća Nandi i pita je vidi li se u budućnosti s partnerom ili s djecom. Kad slušam Nandi, kao da slušam Siri. Obe se još uvijek traže. Počinje ceremonija ruža. Inspiracija za današnje outfite su Mob Wives. Koliko nakita i bundi! Aleksandra već ima ružu. Goran proziva Daisy, pa Ivu, potom Klaru (još Klare, pliz!). Ostale su Anezi, Hana i Nandi, a Goran ima još samo jednu ružu. I Goran proziva Hanu Anezi. MOLIM? Sve nas je to šokiralo, osim Anezi. Ispadaju Hana i Nandi??? Ulazi Tonka i donosi bijelu ružu koju Goran daje Hani. RIP Nandina komentatorska karijera. Nandi daje svoj blagoslov Ivi, Aleksandri i Daisy. Za 10 godina vidim Nandi kako se ostavlja izlazaka, osniva svoju religiju i dolazi u 10. sezonu Gospodina Savršenog kao gošća da popuje novim kandidatkinjama. Molim te Nandi, komentiraj mi i ti post, u svom stilu. 

Epizoda 15: Malo tuge, malo meraka

Goran dolazi u kuću da napravi djevojkama doručak. Stvara se velika pomutnja, jer su neke djevojke našminkane, a neke ne. Hana nije sretna i kameri pokazuje srednji prst. Otkad su Gabrijela i Nandi otišle iz kuće, nema prevelikog razloga za dramu, pa se djevojke prepiru jesu li bolje one koje se šminkaju ili one koje su prirodne. #nemojmajketi 

Anezi kaže da je Goran zaštitnik žena i odjednom djevojke pišu pismene zadaće na temu jesen u mom gradu nasilje nad ženama. Ne znam tko je ovo editirao, ali otkud ovo, koja je svrha ovoga i kome one pišu? Je li ovo u dobrotvorne svrhe? Hoće li ovo ikome pomoći? Djevojke pričaju o majkama i plaču. Anezi citira Pabla Nerudu Harisa Džinovića u svom sastavku. Hana: "Anezi je filozof i umjetnica."

Goran ostavlja djevojkama pismo u kojem ih poziva na carting. Djevojke su u vozilima i Goran ih lupa po glavi prije nego krenu. Pa što smo pričali o nasilju nad ženama, Gorane? U utrci je pobijedila Anezi, a za nagradu mora voziti zavezanih očiju, dok je Goran navodi. Želi testirati njezino povjerenje i svoj hrvatski. Goran Anezi: Ispruži desnu ruku, malo više. (Gorane, ne znam kako je u Njemačkoj, ali to je ovdje nacistički pozdrav.) 

Na kraju je dobila tortu na kojoj piše: Hvala što mi vjeruješ. (faceplam) Anezi ne voli kolače, a zapravo ni Gorana. Goran misli da Anezi ima zid koji treba obići. Ja mislim da se Goranu taj zid ne obilazi. Za to vrijeme, Iva je završila u bolnici jer se na cartingu sudarila s Hanom. Goran ostavlja cure i odlazi Ivi. 

Po cure dolazi limuzina puna alkohola i vodi ih na zabavu u muzej Mimara. Ma odvedite ih u Sokol! Daisy je tužna vrba i ne druži se s curama. Na najtužniji party na svijetu dolaze Vanesa, ona lažna i totalno nebitna Goranova polovica i još neki Goranov frend iz Biograda, isto nebitan. Vanessa pred kamerom hejta Hanu bez zadrške. Mogu se samo nadati da Goran izabere Hanu i da svima bude neugodno na obiteljskim okupljanjima.

Epizoda 16: Oči bih ti popio!

Budući da je Aleksandra rekla da Gorana želi upoznati na intelektualnom nivou, on ju je odveo na snimanje u donjem rublju. Snimaju li za novi Lidlov katalog? Ponuda četvrtkom? U ovoj sam epizodi naučila sam da posao modela uključuje puno mrštenja. Fotografkinja pita Gorana je li mu bed da svi Aleksandru vide golu. Je li tebi bed što postavljaš takva glupa pitanja? Zašto ga nisi pitala je li mu bed što njega svi vide golog? Goran i Aleksandra se ljube iza zatvorenih vrata. 

Za to vrijeme Klara i Anezi prave cheesecake. Molim vas, vlasnici RTL-a, neka Klara bude sljedeća Bachelorette. Ispunjava sve uvjete koje je i Goran ispunio: simpatična je, loše govori hrvatski i ima iskustva pred kamerama. Poslije snimanja Goran vodi Aleksandru u kino i oboje sjede u jednom sjedalu. Pa niste im omogućili ni ljubavna sjedala! Film koji ne gledaju je "27 Dresses" s Katherine Heigl iz 2008. Valjda su im pustili neku reprizu s RTL-a. Dok se njih dvoje intelektualno upoznaju film ide i netko viče: Bitch, shut up!

Goran i Aleksandra se vraćaju sa spoja, a Hana vadi pismo iz grudnjaka i poziva Gorana na spoj. Nitko nije sretan što su se Aleksandra i Goran poljubili, a najmanje Hana: "Bachelor postoji svuda u svijetu i dosad nisam vidjela da se Bachelor ljubi sa svakom kandidatkinjom". Hana, to se jedino i događa, čak i u Baby Bacheloru! Budući da Hana želi da Goran upozna pravu nju, vodi ga na aktivnost kojom se ona uopće ne bavi - joga. Više bi smisla imalo da ga je odvela na tečaj šminkanja. Kao i uvijek, Goran želi upoznati pravu Hanu i uporno misli da će se to dogoditi kad ona skine svu šminku. 

Gorane, ako ti se ne sviđa Hana sa šminkom, to jest Hana, izbaci je onda i prestani forsirati ženu da se promjeni. Još gore što je on uvjeren da se Hana šminka zbog njega: "Znaš, meni si puno ljepša bez šminke."

Hana: Zaboli me. Šminkam se od 5. razreda osnovne škole. 
Goran (nakon što je vidio Hanu bez leća): Njezine su oči toliko ljepše od tih leća da bih ih najradije popio s čajem ili s tom vodom u koju ih je stavila.

WTF Gorane? Zašto bi netko pio otopinu za leće? Osim toga, natjerao si ju da skine leće usred Maksimira, u potpuno nehigijenskim uvjetima. Još samo treba da navuče neku infekciju oka. 

Goran nastavlja provocirati Hanu: Znaš, razlika između nas je 17 godina. 
Hana: Nisi to govorio sinoć.

Hana 1, Goran 0. 

Poslije spoja slijedi ceremonija ruža. Klara zove Gogija 1 na 1, jer joj on nije svejedan. Njezina najdražija osoba je ona koja je u srcu malo Petar Pan. RTL, k’o Boga vas molim, Klaru za sljedeću Bachelorette! Djevojke se svađaju voli li Goran više pse ili mačke. Predugo su zatvorene u ovoj kući.

Tonka ispituje Gorana o njegovim osjećajima. Ima isti izraz lica kao ja kad pokušavam razumjeti svoje učenike na usmenim ispitima. Hana je sjajna dok polupijana komentira ostale djevojke, čak loše imitira Aleksandrin govor. Hana, odrone! 

Počinje ceremonija. Klara, iako beskrajno simpatična, zbog obrva izgleda kao zla Pepeljugina maćeha. Goran prvo proziva Aleksandru, pa Ivu, potom Anezi (nitko ne vjeruje u ovu romansu), i Hanu. Ostale su Klara i Daisy, a Goran bira Klaru. Daisy ne djeluje pretužno. 

Goran: Hvala ti. 
Daisy: Ma hvala tebi. 
Goran: Ma ne, hvala tebi.
Daisy: Ma hvala Bogu. 

Iskreno, nadala sam se da će Daisy ispasti. Vidjelo se da joj se nije više dalo biti tu, a meni nije bila od koristi, budući da joj se stvarno nisam mogla rugati. Za sve koje zanima što se događa s Daisy pratite je na njezinom blogu: Dreaming my life. #stillnotsponsored

Epizoda 17: Hana obara

Novi tjedan počinje tako da se djevojke u kući dogovaraju gdje da tetoviraju Best Friends 4ever. Šalim se, naravno, zapravo se natječu za  titulu Hanine neprijateljice br.1. Sve su djevojke poludjele, kao onda kad je Brenda iz Beverly Hillsu postala zlica nakon što je Kelly spavala s Dylanom, pa su je morali izbaciti iz serije. Nova Hanina neprijateljica nakon Gabi i Daisy je Aleksandra, a uzorak je dosad pokazao da svaka cura koja se zakači s Hanom ide van. Hana je televizijski dragulj i nje se ne možemo riješiti. 

U kuću dolazi instruktor fitnesa da malo razgiba cure. Djevojke su oduševljene što im je napokon u kuću došao zgodan muškarac umjesto raznih gatara. Mora se priznati da ima više kemije između njega i nekih cura nego između njih i Gorana. Navijam da instruktor bude sljedeći Gospodin Savršeni. 

Dolazi novo pismo i Goran poziva sve djevojke na spoj. Ključne riječi su precizna i razborita. Upišeš li te dvije riječi u Google, dobit češ samo jedan rezultat - kuglanje. Hani je yoga išla grozno, pilates još gore, a kuglanje najgore. Hana, jesi li i ti uvijek bila najgora na tjelesnom, kao i ja? Imaš li još uvijek noćne more gdje preskačeš kozlić, kao i ja? Nosiš li zato leće?

Nakon kuglanja Aleksandra i Hana se svađaju u kombiju. Ova epizoda kao da je preslikana epizoda iz američkog Bachelora, sezona 22, epizoda 5. Ako je ova svađa isproducirana RTL, srce će mi biti slomljeno. Hvala bogu, tu je Klara da nam priušti prijeko potrebne grimase i nesuvisle komentare. Svi se slažemo s tobom Klara. 

Goran dolazi u vilu i želi razgovarati s Anezi. 

Goran: Ima nešto između nas što treba tek procvasti. 
Anezi: Ne znam ja ništa. Ja sam ovdje samo biciklom. 

Očigledno je Goran pozvao Anezi na večeru samo da mu istrača druge cure. Pa više ima kemije između Gorana i kontrole ZET-a nego između njega i filozofa Anezi. Ovo je pregrozno za gledati, ne znam tko se više pretvara da je zainteresiran. Anezi je toliko dosadno da čak jede desert. Anezi, znamo da ne voliš slatko.

Hana, dok šminka Anezi, kaže da se uskoro bliži finale. Kakvo sad finale? Pa ja imam milijun pitanja? Hoće li Goran upoznati njihove obitelji? Hoće li njihova braća prijetiti Goranu? Hoće li cure upoznati Goranovu mamicu? Hoće li Goranova mama prijetiti djevojkama? Hoće li imati overnight dates, gdje se oni zaključaju preko noći i kamera ih ne snima?  Hoće li Hana našminkati sve djevojke da izgledaju kao ona? Hoće li Goran pronaći pravu ljubav? Hoće li nam uopće biti stalo? Hoće li snimiti neki reunion? Hoće li itko plakati uživo na televiziji? Hoće li Tonči Huljić napisati pjesmu za Anezi? Hoće li Anezi dobiti Porina? Hoće li Klara voditi vremensku prognozu na RTL-u na svom njemačkom hrvatskom i nikad nećemo znati kakvo će vrijeme biti sutra? Hoće li Hana napokon skinuti svu šminku s lica, leće, umjetne trepavice i obrve, periku, grudnjak, nokte, zubalo i Goran će napokon upoznati pravu Hanu? Hoće li se Aleksandra proslaviti kao model i napokon biti pozivana na otvaranja prodavnica sa skupim torbama kao sve bivše žene nogometaša? Hoće li Iva napokon pronaći nekoga da joj napravi bebu, a ona će mu zauzvrat kuhati u kirurškim rukavicama? Hoće li nas RTL blagosloviti s još jednom sezonom? #weneedanswers 

Epizoda 18: Svi mi želimo jedno Kinder Jaje u životu

Goran ponovo dolazi iznenaditi djevojke doručkom, košarom punom muffina. Ovaj put sve su našminkane i nema drame. Osim toga, nosi i pismo u kojem poziva Klaru na spoj. 

Klara: Ja ću radije muffine. 

Napokon smo dobili Bachelor klasik kojeg sam čekala cijelu sezonu. Spoj u helikopteru! Klara i njezin rođak Gogi idu na spoj u Istru, u neka mjesta koja Klara ne može izgovoriti. Njihov sam spoj pogledala najmanje 5 puta, ali i dalje ne znam što je pjesnik htio reći. Spoj je zvučao otprilike ovako: 

Klara: Ja želim kompletni paket. Ja želim Kinder Jaje sa šokoladom i sa poklonom. 
Gogi: Imam ružu u podzadini. 

Umjesto Kinder jaja Gogi pruža Klari kutijicu za nakit. Klara (i ja): "Samo da nije prsten." U kutijici su ipak samo naušnice i Klara kaže da je ovo kao rođendan i Nova Godina u jednom. Da nema Klare, ovaj show bi bio užasno dosadan. Goran je najs, Iva je sejf, Hana baca hejt, Aleks je lejm, Anezi je fejl, ali zato je Klara kul. 

Dok pratimo Gogija i Klaru na satu Croaticuma, djevojke u kući igraju Alias. Hani ne ide ni sport, a ni društvene igre. Da bar gledamo Gogija i Klaru kako igraju neku igru s riječima ili barem kao natjecatelje Kola Sreće. Pišimo neke peticije!

Dok se cure spremaju za ceremoniju, Goran poziva Ivu na jahanje, budući da ona nije bila zadnji put. Ivi sve ide sjajno, što god da rade. Goran može biti bivši košarkaš, edukovani nutricionist i model, ali Iva je očigledno Chuck Norris/mama. 

Ceremonija počinje i opet gledamo iste prizore. Svaka od djevojaka nosi barem 10 kila bižuterije na haljini. 
Hana: Ja sam zrela, mlada, atraktivna, pametna. Zašto mi nitko ne vjeruje?!
Ostali: Hana, dosta te je. 
Hana: Zašto svi pričaju o meni? 
Hana nakon 5 minuta: Zašto nitko ne priča o meni? 

Odjednom svi idu u wc. Što su jeli danas? Na ceremoniji Goran prvo proziva Aleksandru, pa Ivu, a zadnja ruža ide Hani. Iva si sigurno misli: "Ne mogu vjerovati da ću i dalje morati slušati Hanu i Aleksandru!" Klarin komentar za kraj s kojim se, vjerujem, svi slažemo: "Goran će se radi ovoga sam šamarat’."

Epizoda 19: Rasprsnuo mi se balončić

Stigli smo do predzadnje epizode, a ja sam dosta razočarana. Ne toliko RTL-ovom dosta lošom produkcijom, čak ni manjkom gledljivih i interesantnih likova, nego činjenicom da ovdje nitko nije zaljubljen, čak niti prividno. RTL nije uspio stvoriti takozvani Bachelor bubble. Je li to zato što kandidati nisu bili dovoljno izolirani od vanjskog svijeta ili izmrcvareni od produkcije ili zato što je show trajao kraće nego američki Bachelor? Je li to do Goranovog robotskog ponašanja na spojevima? Koga li će ovaj plastelin odabrati: Hanu, kojoj može biti otac i kojoj se više sviđaju svađe s drugim curama nego Goran; Ivu, s kojom nema ništa zajedničko i vjerojatno se ne bi poljubili dok Ivina baba ne umre; ili Aleksandru koja je vjerojatno jedina, uz Daisy, kojoj se Goran zaista svidio. 

Svaki američki neženja: Cijeli život tražim osobu poput tebe. Nisam vjerovao da ovakva ljubav postoji dok te nisam sreo. Želim se probuditi svako jutro uz tvoje krmeljave oči. Volim te. Udaj se za mene. 
Goran svakoj curi: Slatka si ti.

Znam da ovo nije Amerika, ali ako je već show, dajte nam nešto da gledamo!

Goran danas vodi djevojke da kuhaju njegovoj mamici i prijateljima. Sve su se djevojke sredile kao da idu na misu. Prva na redu je Iva koja treba spremiti predjela za osam ljudi. 

Kuma: Tu mora biti seksepila i mora imati nešto u glavi, ali ne više od Gorana. (Kuma, previše tražiš.)
Prijatelj Andrej: Cura mora biti moderna izvana, a u sebi konzervativna, dobra majka i dobra žena.  (Pa kako je moguće da si ti singl? Vjerojatno zato što misliš da si i ti izvana moderan, a iznutra konzervativan.)
Mama Nada: Kakva god, neću je ja ženit’. 
Neki ujak: Ako kuha kao što izgleda, bit će dobro. (Iva, bježi!)

Goran i Iva rade sashimi tunu. Čini mi se premoderno za njihove kriterije. Čim sam vidjela sojine klice, uhvatila me panika. Vidim ja da bi dida radije bureka. Prije jela Iva je poljubila Gorana u obraz. Baba je zasigurno na aparatima. 

Goranova mama vodi Ivu 1 na 1. 
Iva: Želim rađati. 
Mama: Ova će žena uspjeti u životu. 

Sljedeća je Hana. Vanesa je unaprijed hejta i pljunut će joj u tanjur. 

Kuma: Neka fasada je ispred nje, ali ne znam još koja. (Vjerojatno Maybelline.)
Prijatelj Andrej: Hana je najljepša djevojka, ali mi se ne sviđa što želi biti glavna. (Seriously, kako si ti još uvijek singl?)

Hana i Goran doslovno trebaju spremiti krumpire i meso.

Hana: Pa ja znam skuhati filanu papriku, a ne neke gastro krumpire. 

Kuma je ljuta na Hanu jer je dobila sirovo meso, mora da je kriv seksepil. Šuti kumo, dobila si besplatnu hranu. Vanesa ne podnosi Hanu: "Meni ona neće više kuhati." Hana, daj joj 10 kn i pošalji ju u pekaru. 

Hana s mamom nasamo razgovara o godinama. Mami je žao da se Hana mlada uda i pokušava joj savjetovati da ne izlazi s prijateljima svojih roditelja. 

Na kraju Aleksandra i Goran prave lava cake. Nijedna cura ne želi kuhati, sve se žele ljubiti s Goranom. Kuma je zabrinuta jer je Aleksandra viša od Gorana, a prijatelj Andrej kaže da je previše djetinjasta za njega. Vidim da nijedna cura nije dobra jer je Iva pametnija, Hana puno mlađa, a Aleksandra viša od Gorana. Zar su zaboravili da ih je Goran izabrao? Klara, trebala si ostati ti, Goranov blizanac, pa da vidimo što bi rekli. 

Mama nasamo s Aleksandrom: Jesi li spremna da se odrekneš svega radi ljubavi Gorana?
Aleks: Videćemo.
Mama: Može. 

Mama nasamo s Goranom: Sine, u kakvu si se ovu pizdariju upustio?

Nakon ovog predugog ručka, Goran će izabrati onu pravu. Molim??? Zar neće otići na još jedan spoj sa svakom od djevojaka? RTL, niste me emocionalno nabrijali nimalo. Pa ja navijam da ljudi u reklami za Lupocet završe zajedno, ali ovo je zaista očaj. Možda malo više spontanosti i romanse sljedeći put. I Klare naravno!

Goran prvo razgovara s Aleksandrom, što znači da nju neće izabrati: Izvini, kuma mi je rekla da si previsoka, odlučio sam se za drugu. 
Aleksandra: Okej. Ćao. 

Ostale su Hana i Iva. Nadam se da će izabrati Hanu jer nitko ne želi pobijediti više od nje. 
Goran Hani: Mama mi je rekla da si premlada, moram te odbiti. #sadface
Hana: Ti si na gubitku, ja imam skoro 50 tisuća pratitelja na Instagramu. 

Aleksandra Hani: Džaba smo se klale. 
Ja sam tužna što ni Aleks ni Hana nisu tužne. 

Goran je izabrao Ivu: Mama mi je rekla da samo tebe smijem izabrati jer ćeš joj najbrže dati unuke. 
Iva: Smiješ me poljubiti, baba zaspe u pola 10. 

Ruža, dragulji, konfeti, ruž razmrljan po faci. Što da žena još poželi? 

Epizoda 20: Kriva je kemija, Krivo je more

Zadnja epizoda bi nam trebala otkriti jesu li Iva i Goran još uvijek zajedno. Ma nema šanse! Čak i u američkom Bacheloru, samo je jedan od njih 22 oženio svoju izabranicu. Kod žena je prolaznost skoro 50%, i zaista mislim da bi RTL trebao sljedeći show napraviti s glavnom ženskom ulogom. Ako to nije previše moderno za našu lipu Hrvatsku. 

Ponovo vidimo cure koje su ispale i ovdje je puno mojih favorita. Prva je Vesna, koja opet nije ništa rekla, ali nema veze Vesna, još si mi u srcu. Druga je majkoudaračica Karla: "Ja sam htjela pokazati da me se ljudi ne trebaju bojati." (A kad ono obrnuto!) "Hvala novinama koje su mi podigli popularnost kako bi se sad mogla slikati za Playboy." Hvala Bogu i Marija boksačica je tu kako bi nas zaštitila od Karle. Moja omiljena Nandi poziva dečke da joj se jave, jer se ona i dalje želi udati. Nandi, piši na Teletext Srca. A tu je i Daisy koju nisam prepoznala, izgleda kao svoja zla sestra blizanka. Skratila je kosu i ofarbala se u crno. Samo čekam da netko dovede dva tigra i da Daisy počne pjevati: "Al’ iza ponoći bit’ ću tu, na tvome krevetu tražit’ ću osvetu..."

Tonka poziva Klaru na vruću stolicu. RTL nas je počastio montažom Klarinih bisera. Ako ništa, vrijedilo je gledati sezonu radi nje. Nakon toga slijedi montaža u kojoj se Hana svađa sa svim djevojkama. Saznali smo da je Gabrijela dobila posao u Njemačkoj i da zato nije tu. Nadam se da je dobila ulogu ludare u njemačkom Bacheloru. 

Sljedeća na vrućoj stolici je Devil Daisy čiju montažu gledamo. Goran i Daisy se sreću na kauču. Je li to onaj isti kauč iz vile gdje se ljubio s Aleks? Goran prepričava kakvo mu je ovo iskustvo bilo. Zašto nitko nije vježbao ovaj intervju s njim? Hvala Bogu, tu je Nandi pa ne trebamo titlove. 

Tu je i jedna od žena proročica koja je gatala djevojkama. Kaže da je Aleksandra trebala biti pobjednica, i ja se slažem. Aleksandra dolazi i gledamo montažu o njoj i njezinim nogama. Tonka nas pokušava uvjeriti da je prekid između Aleksandre i Gorana bio puno tragičniji, ali čak ni tužna muzika ne pomaže. #wedontcare

Napokon dolazi Iva u mrežastim čarapama. Iva, kao i Daisy ima novi imidž i više ne izgleda kao da se seksa u gumenim rukavicama. Gdje je Hana? Hoće li doći sa sekjuritijem? Tonka nam najavljuje da ćemo vidjeti što se dogodilo s Ivom i Goranom nakon showa. Gledamo li mi to kako Iva i Goran pokušavaju prekinuti jedno s drugim. Što se događa? Snimaju li novu epizodu Krv nije voda?

Goran: Druge mi cure šalju svoje seksi selfije, a ti nisi ni jedanput. 
Iva: Dokad moram biti tu? Što piše u ugovoru?

Tonka: Što se dogodilo?
Goran: U pravom životu nam nitko ne planira spojeve i moram sam prati svoj veš. 
Iva: Shvatila sam da sam predobra za ovo. 
Goran: Odabrao sam Ivu jer mi je mama rekla. 
Aleksandra: Nema tu hemije. 

Na kraju dolazi Hana. Kladim se da je ona slala svoje seksi selfije Goranu. Hana ne nosi leće. Je li to zbog Gorana? Je li Goran ipak popio njezinu otopinu za leće? Saznajemo da se Goran i Hana viđaju. Karla izaziva Gorana na dvoboj. Sikjuriti! Mislim da su Goran i Hana najbolja kombinacija od svih ponuđenih, jer Hana je vreća nesigurnosti, a Goran ima zrelost prvopričesnika. 

Djevojke napadaju Gorana s razlogom. Gorane, zaribao si i prihvati to. 
Tonka: Pitate nas je li skriptirano, je li namješteno. Pa to najluđi scenarist ne bi izmislio?

Tonka, zar nisi ti kreativna direktorica? Zar ne znaš da se potpuno ista stvar dogodila u zadnjoj sezoni američkog Bachelora gdje se Arie, nakon što je izabrao Beccu, predomislio i zaprosio Lauren. Lauren i Arie sad čekaju dijete, a vjenčanje je sljedeći mjesec. (Da, poznajem ove ljude bolje nego vlastitu obitelj.) Doduše, RTL se ne može mjeriti sa skandalima koje ABC producira i baš zato bi se trebali fokusirati na neke druge stvari s kojima će se bolje nositi. 

Sve skupa, prva sezona i nije prošla tako loše. Nadam se da će ih biti više i da će se naša publika naviknuti na taj format. I na kraju ja ću podijeliti svoje ruže onima koji su to najviše zaslužili: 

 • Klara, ti si mi bila Kinder Surprise ove sezone. Nadam se da ćeš pohoditi i druge realitije, rado ću te pratiti. 
 • Daisy, hvala ti za ono malo autentičnosti i jer si se zatreskala u Gorana. Ovaj show, vjerovali ili ne, pratim i zbog ljubavi. 
 • Gabrijela, takvi kao ti su drugi razlog zašto pratim ovaj show. Hvala ti što sam imala o čemu pisati. 
 • Hana, RTL ti sve duguje. Da te nije bilo, pomislili bismo da se žene ipak međusobno ne mrze. 
 • Nandi, tko bi rekao da se tolika mudrost skupi po noćnim klubovima. 
 • Karla, samo zato da me ne prebiješ. 
 • Mama Nada, nadam se da ćeš ipak jednom dobiti unuke.

I oni koji su mi bili trn u oku: 

 • Gospodin Savršeni, prvo titula sama po sebi, a onda i Goran koji me je baš razočarao. Prvo sam mislila da si simpatičan, a poslije isto to - i ništa više. Ni šušta ni gušta.
 • Sve djevojke koje su bile potpuno nezainteresirane za Gorana, a iz nekog razloga su prolazile dalje. Anezi, tebe gledam. 
 • Vanesa, Goranova bolja polovica, Hanina hejterica. Drago mi je da je Goran izabrao Hanu baš zbog Vanese. Zatim Goranovi kumovi, prijatelj Andrej (još uvijek singl?) i ostala rodbina i prijatelji. Svi ste bili grozni prema djevojkama. 
 • Manjak kreativnosti i svi sportski spojevi. Sooooo boring! Znam da imate mali budžet, ali zašto je svaki drugi dejt izgledao kao dječji rođendan?

Konačna ocjena: -3

Hvala svima koji su čitali Ruže i Kokice. Napišite nam nešto u komentare i javite se ako se planirate prijaviti na sljedeću sezonu. Dotad, will you accept this rose?

Update: Ne želim je promovirati, ali Anezi je napokon snimila pjesmu i zove se Savršeni. Neka mi netko javi glumi li Goran u spotu.